lørdag 1. november 2008

Så var det November!

Og faktisk har det vært et snev av vinterfølelse! Kuldegrader, og hvitt på bakken idag tidlig.....riktignok av rim, men allikevel.....og et herlig vær, så vi kom oss opp og ut, og gikk en tur på Røabanen før vi gikk til Andrea sitt bursdagsselskap. Ni barn og fem voksne, hjemmelagde rundstykker og sjokoladeboller, og masse god kaffe-og en veldig stoooor jente!

Egentlig skulle vi ha dugnad idag, men den ble avlyst på grunn av den lille snøen som har falt. Allikevel fikk vi kastet litt skrot og ryddet litt, og det er alltid så tilfredsstillende å få gjort sånne ting som bare henger over en!

Apropos snø og vinter - forrige helg var jeg på fjellet med gutta, og fra en mild kveld fredag kveld våknet vi opp til fem cm nysnø lørdagmorgen, og hvilken lykke den første snøen er!







































Her ser vi Herman i den bitte lille akebakken vi lagde, i mommos blomsterbed..., Fredrik som er strålende fornøyd med vinteren, snømannen vi lagde (som var borte søndag morgen....), og det siste bildet viser barnas store glede da Bjørnar kom med et vedlass, og samtidig lekte han litt med barna og traktoren.....alle fikk sitte i grabben, og han heise dem høyt opp veldig fort, og like fort rett ned igjen....de hvinte av fryd! Sammen med Fredrik og Herman er Lea, Ellinor og Agathe, de to siste er mine kusiner.

Ja, det var forrige helg. Det siste prosjektet vårt idag har vært å bake sjokoladekake. Historien bak er at Fredrik så gjerne ville gi en fotballkake til jentene til Geir, siden de har vunnet årets toppserie. De spiller siste seriekamp imorgen, men gullet er allerede sikret, så det blir bare en slags pliktkamp å spille, før det skal deles ut gullmedaljer og heder og ære på Røabanen. Fredrik elsker disse jentene over alt på jord, og de er fantastisk søte med barna våre, så det skulle bare mangle alt de får en kake:-)

Denne kaken har gutta pyntet selv. Fredrik er det røde laget, som har senter. Han valgte å ha tre i forsvar og to som tar senter. Herman er det gule laget, Linepul som han sa, og han valgte og ha en spiller ulovlig inne i midtsirkelen, og fire andre på skrå på halve banen. Interessant taktikk, får se hvordan det går:-). Fredrik har også skrevet og laget banneren!

Jeg skjønner nå at det snart er på tide og forklare litt mer om situasjonen med "Geir og jentene hans", så det skal jeg ta for meg i neste avsnitt!

1 kommentar:

AstridVU sa...

For en fantastisk kake! Og du som sier du må gå på kurs hos meg ...sprøyt og pølsevev og det ene med det andre :) Kos dere på medaljeutdeling i morgen og ha en nydelig søndag!