torsdag 7. mai 2009

Dugnadstid!

Det er faktisk allerede tre uker siden vi hadde dugnad i borettslaget, og selv om jeg føler det er litt sånn smådugnader hele tiden var det idag ordentlig dugnad i barnehagen. Klokka fire møtte det opp masse foreldre, og det var kosting og planting og spyling og raking og vasking. Barna synes jo det er superstas at foreldrene er i barnehagen lenger enn den vanlige inn-å-hente-tiden, og det er jo hyggelig å ha tid der også - prate med andre foreldre, prate med ansatte, la barna vise hvor de leker mest for tiden, hva de pleier å gjøre med den og den leken osv....

Etter et par timers innsats var det pizza, saft, kaffe og is til alle, og det ble en hyggelig stund i sola:)

Jeg har foreviget Herman i en noe uvant aktivitet - han vasker! Det har han ikke gjort for mye av, men skal si han var nøye! Utaktisk av han å vise meg det, men gjort er gjort! Fredrik fikk den oppgaven alle barna siklet etter - nemlig å spyle med vannslangen! Noen fordeler skal man ha når man er den største av alle barna i barnehagen! Det morsomme er hvem han spyler sammen med - Henrik:) En typisk jobb for arbeidsgutter - og jeg synes de delte oppgaven fint!
Da arbeidslysten tok slutt, ikke sånn veldig lenge etter vi hadde begynt, foreslo gutta at vi kunne ta en liten pause i sandkassen, og da skulle vi bygge et tårn, som var av lava må vite, og det skulle være en vollgrav rundt hele som lavaen kunne renne ned i. Og oppi der gjelder det å ikke gå, for lava er vondt å få på tottene. så da ble det et lavatårn med vollgrav rundt. Med ryggprolaps og et 32-ukers svangerskap var det utfordrende nok å grave dette, men det gikk! Deilig med dugnad!

Ingen kommentarer: