torsdag 19. november 2009

Hvordan få fem elefanter inn i en folkevogn?

Sikkert mange som har hørt den gåten før, og sikkert mange som også kan svaret. Idag føler jeg at jeg virkelig trenger svaret på den gåten, i og med at vi skal reise på fjellet imorgen, og har solgt vår store bil.....det betyr at vi skal kjøre til vinteren i min lille, søte perle:-)
Det er en liten Mercedes, ikke så ny som på bildet, men samme type bil. Inn i denne bilen skal: Fem mennesker, alle med klær for en helg, og da vinterklær....det betyr klær til leking i snø, til slalom og til langrenn, samt fullt ullutstyr i to eksemplarer:-). I tillegg skal vi ha med to par ski til oss fire eldste, med to par skistøvler til hver. Gutta har hjelm som må med, og nevnte jeg stavene? Så er det hver sin sekk med "utstyr"; kosedyr, DS, bok, pokemankort og hodepute. Og TV-skjermer til bilen. Og filmer. Så er det Petter som skal ha med vogn, pulk, bilsete, bleier osv.

Hvis det er noen som nå tenker at dette ikke lar seg gjøre, så har dere helt rett i det. Løsningen er å fire på kravene til mor, og innse at vi trenger hjelp til å frakte, og vi trenger ikke være gjennomutstyret til enhver anledning.....løsning: mamma og pappa tar med vognen i sin bil. Pulken er allerede på hytta, så det var litt juks....:). Vi reiser i ett ullsett hver, og har med bare ett "underst-skift". Vi tar med en bobledress til hver, ikke en til lek, en til slalom og en til langrenn....så tar vi heller med dobbelt med sokker og votter.....som ikke tar så stor plass....

Tror jammen jeg skal få plass til alle klær i en IKEA-pose, og alle støvler i en annen - og da er bagasjerommet fullt!
Løsningen på gåten i overskriften er jo "to foran og tre bak", og det er også løsningen på vår plassering imorgen, men vi må ty til litt juks og sette et barn foran. Det er ikke fysisk mulig å få tre barneseter ak i bilen, så jeg må sitte litt på skjeve mellom Petter og Herman bak....det får gå, det er bare drøye tre timer!
Vi er superklare for å få skiene på beina igjen, og gleder oss til kose-helg på verdens beste hytte:-)
(bildet viser Fredrik på hytta tidligere i høst, en typisk Beito-morgen, med dyne i sofaen, kakao og kjeks, yatzy, barne-tv og GOD TID!)

1 kommentar:

AstridVU sa...

Har jeg nevnt hvor UTROLIG glad jeg er for at du har begynt å blogge igjen, fru Nordby? :) Så dere skal på fjellet dere, ja - var vel bare å regne med. Håper dere får en fantastisk helg med snø, lek og kos - og at alle barna (og for så vidt de voksne) holder seg friske og raske! Nå ser det ut til at sykdom og fjas er på vei ut av dette huset også, så det skal bli godt med en helg vi kan bevege oss litt utendørs igjen.

GOD TUR og hils dine fine, fine gutter! Mange klemmer herfra