søndag 4. januar 2009

Romjulen!

Vi fikk akkurat stått opp og pakket bilen første juledag, så gikk ferden til Beito, til jul med mamma, pappa og Peder, og til snø og ski og vinter. Det er bare noe medhvit jul og hyttekos, og vi finner roen med en gang. Mamma hadde laget skjell og fiskepudding, som vi alltid har første juledag, og etter det var det gaver til og fra oss og dem. Fint å fordele litt utover, selv om det er mindre gaver enn tidligere er det fortsatt mer enn nok!!

Andre juledag var det rett i slalombakken, med Fredrik som suser nedover og Herman som trengte en dag i sele før han også slapp seg! Og snakk om å slippe seg....han suser avgårde nedover bakken, svinger, ploger, stopper, faller, reiser seg opp, smiler, kjefter litt på megsom maser om at han må ta det med ro, og tok jammen barneheisen alene også. Stolt? Gjett!!!
Så nå har vi to barn som kjører selv, så da er det vel bare en igjen, men det er en stund til...:-)

Resten av romjulen ble det annenhver dag langrenn og slalom. Fredrik suser avgårde, mens Herman ikke helt ser sjarmen i å gå på ski. Han spurte om hvorfor sporene er så lange, og hvorfor skal vi bare gå og gå og gå hvis vi bare skal tilbake på hytta igjen.....haha, det der har han fra meg! Så selv om han runder fire om en måned hadde vi med pulk, og med han plassert oppi der gikk Fredrik en mil den ene dagen!

Det er en kjempefin akebakke på Beito, og der ble det tilbrakt en del tid. Vi var ute nesten hele dagen hver dag, og vi hadde perfekt vintervær i 10 hele dager, bortsett fra formiddagen på nyttårsaften. Kaldt, men vindstille og skyfri himmel og lyseblått føre HVER dag, det er ikke ofte!

Vi har sett noen soloppganger og nedganger av en annen verden, og det har vært stjerneklart hver kveld. Det er spesielt med kvelder på fjellet på denne tiden av året, med hvite fjell mot mørke horisonter, og så klare stjerner, måne og sol. Tror ikke jeg vet om noe penere faktisk!

Mamma og pappa og Peder dro hjem mandag, og da fikk vi Westby-Hanæs opp mandag kveld. De campet hos oss en nattflr de skulle bo hos Glenn med familie noen dager. Vi fikk en koselig kveld med ost og vin, og en morgen med Andrea og Emilie på hytta. De to er mitt rosa alibi, og jeg er avhengig av å se de lyse museflettene og de rosa klærne innimellom, når Turtles og Starwars tar overhånd ellers....

Vi dro i bakken tirsdag, og begge jentene fikk prøvd slalom for første gang, stor stas! Det ble litt aking før vi dro alene på hytta og ventet på neste sett gjester - Fam. Rønnevig. Må si det er deilig nårman har gjester på beslk som man kjenner så godt, vi vet hvor vi har hverandre og fungerer liksom sammen på et vis. Også hjelperdet når min Nicolay sier at han elsker Goda, han spiller iallefall kortene sine veldig riktig overfor sin fadder:-) Vi fikk prøvd bakken, og gått langrenn, akt og kost oss på hytta,og selv om gjestene våre ble sørpe forkjøla hele gjengen synes vi de var en drøm å ha med!

Nyttårsaften ble feiret med felles bålbrenning med Lystvest, Westby, Rønnevig, Sand og Nordby (alle fem familiene) med pølsegrilling og kakao og aking. Etterpå spiste vi middag hver for oss, men Pia og JP kom til oss etter barna hadde sovnet og det ble en veldig koselig nyttårsaften!

Lørdag kveld kom vi hjem igjen, etter ti deilige dager. Godt å komme hjem også, men deilig å oppleve at vi kan være så lenge på hytta, at alle fire koser seg der med det Beito har å tilby, og at barna tross alt er barn, så lenge de har snø er de såre happy!

For å avslutte ferien har vi idag vært på skøyter på Røa, i strålende sol og elleve kalde grader. Kvelden ble tilbrakt på Cageball i Nydalen til alle tre guttenes store glede:-) Det betyr med andre ord at oppkjøringen til Geir er igang, og selvom det er med litt blandede følelser for meg er det greit at det kommer igang:-)

Så med dette er 2009-bloggingen igang, og for et år det skal bli! Allerede imorgen er det spennende, jeg starter med kontroll av magen, som allerede er nærmere 14 uker "gammel".

God kveld!!

1 kommentar:

AstridVU sa...

2009-blogging gleder vi oss til ja, og selvfølgelig spesielt av baby-blogging, så bare hold oss oppdatert på kontroller og det hele du, snuppelure! :) Og for en deilig romjul og hyttetur. Selv om slalåm og bortoverski er fremmedord for oss, så høres det unektelig ut som en helt fantastisk ferie! Lykke til på kontroll i morgen :)