mandag 22. juni 2009

Helgetur til Bergen!

I anledning at min søster Nina er ferdig sykepleier (grattis - stolt av deg!), inviterte mamma og pappa hele familien til langhelg i Bergen for å feire henne og kose oss sammen. Og nå er helgen over, og jeg føler vi har opplevd så mye gjort så mye nytt at vi har vært borte en evighet, hatt ferie og virkelig koblet av! Man blir jo litt rar....:-)

Litt planlegging og logistikk blir det alltid når familien Godager skal på tur, og mamma er god på det, så hun har laget planer over hvordan hvem skal komme seg hvor og til hvilken tid....og den intrikate planen viste seg å fungere utmerket!

Mamma kjørte bil Oslo-Bergen torsdag, pappa og Peder fløy med Fredrik og Herman torsdag, jeg tok nattoget natt til fredag. Hjem tok mamma og jeg dagtog med gutta, Pappa og Peder kjørte bil. Jeg tror småguttenes flytur var det morsomste - de var jo "høyere enn himmelen!". Og Herman synes det var rart at man ikke kunne kaste steiner i vannet fra flyet....mye å lære når man er fire år og har en egen verden:-)

Fredag skulle Nina få utdelt sitt vitnemål, og det var høytidelig seremoni på skolen. Mamma og pappa ble med henne mens Axel og Peder og jeg tok med gutta på Akvariet. Det var et utrolig fint sted med opplevelser for store og små, og jeg vil anbefale alle som er i Bergen og ta seg en tur!

Herman falt for krokodillene, og gikk runde på runde i "krokodilleetasjen" og så på den ene etter den andre. Fredrik var med noen runder, men så var det spennende med slangene, edderkoppene (herregud, de var ekle.....) og så var det ulike akvarier med digre krabber, kembo sjøstjerner, svære flyndrer og diverse andre store utgaver av dyr vi har sett i små utgaver i baljer på stranden tidligere. Gøy å se hvordan små barn blir fascinert av dyreverdenen - og jeg blir det jammen selv også.

Høydepunktene var nok allikevel pingvinene og selene. Pingvinene som vralter avgårde i flokk, som prater, stuper fra stupebrett, passer på barna sine, spiser hele fisk-gjerne 5-6 stykker i slengen og bare er veldig kule i seg selv!
Selene klapper, hilser, vinker, hopper gjennom ringer, hopper fra kanten av bassenget, sklir på sklie og nikker badeballer, tar imot fisk i luften og er bare skikkelig søte!

Etter mange timer i Akvariet og litt vandring i byen etterpå var det en slagen gjeng som spiste lunsj på Fridays. Vi fråtset i burgere, potetbåter, dipper og sauser, og det viste seg at alle spiste for en hel dag, for den planlagte middagen vår ute på kvelden mått vi avlyse-vi var utslitte og stappmette!

Lørdag var det Fløibanen som stod for tur, og selv om gutta ikke synes det var så bratt holdt de seg godt fast da vi var inne på banen på vei opp! På toppen var det isspising, lekeplass, vanndam man kunne kaste stein i, man kunne se Brann Stadion og resten av byen - igjen noe for alles smak!

På ettermiddagen hadde Axel invitert oss til omvisning på TV2 hvor han jobber, og det var utrolig kult å se hvordan det jobbes, den veien alle saker må gå før de går på lufta, alle studioer osv. Vi fikk alle prøve oss som værmeldere - og det stemmer faktisk at værdamene ikke har kart bak seg, bare på en skjerm foran og på siden:-)

For å komme oss fra Fløibanen til TV2 måtte vi krysse Vågen, og vi tok Beffen, og det var en sjarmerende liten båt med en utrolig hyggelig kaptein som lot barna få ringe i skipklokka, og hun smilte HELE tiden! Så hyggelig med sånne mennesker - smil mer!

Så en siste ting; for en ukes tid siden leste jeg om denne båten i avisen. Og i helgen lå den til kai i Bergen. Den er altså 120 meter lang, en besetning på 48, det koster 6,5 mill å fylle opp bensintanken, og de som bor på den er en mann med kone og deres hund:-) Om dere synes den så stor ut på bilder kan jeg bare fortelle at den er ENORM i virkeligheten, ikke spesielt pen, men bare utrolig at man kan bygge en sånn båt! Det var garasjer til biler, ekstrabåter og vannscootere, ett dekk som sikkert var som en 7-er fotballbane, og den var så blank at man skulle tro den var laget av marmor eller noe! Ja, ikke det at det var historie med dette, det var bare et lite glimt av urettferdigheten i denne verden.

Lørdagsmiddagen ble inntatt hos Axels foreldre - kjempehyggelig! Herman er forelsket i Axels søster Julie, og det tok ikke lang tid for han å falle for henne:-)
Søndag var det bare å stå opp og komme seg til togstasjonen, og etter seks litt lange timer på et ganske varmt tog var vi i Hønefoss og ble hentet av Geir. Deilig å være hjemme også, men vi hadde hatt en strålende koselig helg! Takk for oss Nina og Axel:-)

Forresten er det 78 tunneller mellom Bergen og Oslo:-)

1 kommentar:

Thea sa...

For en bra helg...

Ang. den noe spesielle båten (har et par selv) så lå den til kai i Oslo forrige uke og jeg fikk fortalt at den koster ikke mindre enn 1,2 MILLIARDER. Er visst en russer eller no som eier den.

Fy flate...Det er mye penger man kunne brukt på noe annet.